Wersje kompatybilne
Polenta con salsa alla panna e champignons
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di polenta, macinata fine (4 min.)
- 200 g di crème fraîche, min 30% di grassi
- 500 g di funghi champignon, freschi, tagliati in quattro o a fette (5 mm)
- 1200 g di acqua
- 3 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l), sbriciolato
- 150 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio di oliva
- 25 g di burro, non salato
- 1 cucchiaio di amido di mais (maizena) sciolto in 2 cucchiai di acqua
- 1 pizzico di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe macinato, a piacere
- 1 mazzetto di erba cipollina fresca, a rondelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2312 kJ / 552 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1062 mg
Alternatywne przepisy
Crema Thermomix®
45 Min
Pasta con salsa al tonno
30 Min
Sformato di pasta
50 Min
Risotto Cinque P
30 Min
Curry di zucca
1 Std.
Bocconcini di pollo e peperoni con pappardelle
40 Min
Orecchiette e broccoli alla marinara
45 Min
Cornetti con carne macinata
30 Min
Penne alla puttanesca
35min
Stufato di maiale alla greca
Brak ocen
Spezzatino alla zurighese
50 Min
Cake bagnata all'arancia
1h 30min