Polenta con salsa alla panna e champignons

Polenta con salsa alla panna e champignons

5.0 2 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 300 g di polenta macinata fine (4 min.)
  • 200 g di crème fraîche, min 30% di grassi
  • 500 g di funghi champignon freschi, tagliati in quattro o a fette (5 mm)
  • 1200 g di acqua
  • 3 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) sbriciolato
  • 150 g di cipolle tagliate a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di olio di oliva
  • 25 g di burro, non salato
  • 1 cucchiaio di amido di mais (maizena) sciolto in 2 cucchiai di acqua
  • 1 pizzico di sale a piacere
  • 1 pizzico di pepe macinato a piacere
  • 1 mazzetto di erba cipollina fresca a rondelle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1062 mg
Białko 13 g
Kalorie 2312 kJ / 552 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...