Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Formaggio e impasto
- 200 g di formaggio di montagna (ad es. Etivaz), a pezzi (2 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 400 g di farina bianca
- 100 g di acqua
- 100 g di latte
- 4 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 2 punte di coltello di noce moscata in polvere
Cipolle rosolate
- 160 g di cipolle, a rondelle (2 mm)
- 1 cucchiaio di farina bianca
- 1 cucchiaino di paprica dolce
- 3 cucchiai di burro chiarificato
Finitura
- 2 litri di acqua
- ½ cucchiaio sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3258 kJ / 778 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40 min
Tortini alle verdure
55 Min
Spätzle alla grigionese
Brak ocen
Mousse al cioccolato
3h 20 min
Salsa olandese
Brak ocen
Marzapane
1h 10 min
Pizza Margherita
2j
Carac (Tortini al cioccolato)
2j
Quiche di cipolle
1 Std. 15 Min
Involtini estivi
30 min
Caramelle alla panna
2j
Grießnockerl (gnocchi di semolino austriaci)
30 min