Spätzle al formaggio

Spätzle al formaggio

5.0 5 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Formaggio e impasto
  • 200 g di formaggio di montagna (ad es. Etivaz), a pezzi (2 cm)
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
  • 400 g di farina bianca
  • 100 g di acqua
  • 100 g di latte
  • 4 uova
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 punte di coltello di noce moscata in polvere
Cipolle rosolate
  • 160 g di cipolle a rondelle (2 mm)
  • 1 cucchiaio di farina bianca
  • 1 cucchiaino di paprica dolce
  • 3 cucchiai di burro chiarificato
Finitura
  • 2 litri di acqua
  • ½ cucchiaio sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 33.7 g
Kalorie 3258 kJ / 778 kcal
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...