Îles flottantes à la rose

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • 3 blancs d'œufs
  • 190 g de sucre en poudre
  • 700 g de lait
  • 50 - 100 g d'eau de rose à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g de chocolat blanc coupés en morceaux
  • 10 - 20 g de maïzena et 1 c. à café
  • 3 jaunes d'œufs
  • 1 œuf
  • de caramel liquide
  • pétales de rose fraîches ou séchées, comestibles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 118.7 mg
Białko 9.2 g
Kalorie 1868 kJ / 446 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 76.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...