Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie chili z batatami i fasolą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
65 g zielonej soczewicy, suszonej65 g zielonego orkiszu (patrz wskazówka)
-
65 g cebuli przekrojonej na pół
-
⅔ ząbka czosnku
-
⅔ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 g oleju
-
200 g batata pokrojonego w 1 cm kostkę
-
130 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
1 ⅓ łyżeczki soli
-
⅔ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
270 g krojonych pomidorów, z puszki
-
⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej⅔ łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
330 g wody
-
160 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
-
95 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1017.3 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
904.4 kJ /
216.2 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
39.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Tofu tikka masala
55 min
Chana masala
35 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Wegańskie chili
40 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Kalafior tikka masala
30 min