Urządzenia i Akcesoria
Makaron udon z kaczką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
200 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości bez ścięgien i nadmiaru tłuszczu, pokrojonej w cienkie plastry
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
1 ząbek czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
5 g ziaren sezamu, czarnego
-
5 g ziaren sezamu, białego
-
75 g marchewki pokrojonej 0,5 cm plastry
-
20 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 g oleju sezamowego, prażonego
-
25 g miodu
-
10 g octu ryżowego
-
30 g sosu sojowego
-
olej do smażenia
-
1 opakowanie makaronu udon, świeżego (ok. 200 g)
-
1 zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2028.6 mg
Białko
22.6 g
Kalorie
2204.6 kJ /
526.9 kcal
Tłuszcz
26.6 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
49.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Wrapy karaibskie
35 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Tantanmen Ramen
45 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Carbonara Ramen
30 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.