Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di olio extravergine di oliva
- ¾ cucchiaino di sale
- cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 - 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza e il succo
-
4
filetti di rombo (120-200 g l'uno)
lub 4 filetti di pesce bianco (120-200 g l'uno) - 200 g di verdure miste (carote, zucchine, gambo di sedano, rape) a pezzi
- 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di acqua
- 400 g di patate pelate e a fette (3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1693 kJ / 404 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Biscotti al burro
50 menit
Purè di patate nature
55 Min
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50 menit
Menù: Insalata e merluzzo a vapore; Clafoutis alla frutta
1j
Sorbetto veloce di frutta fresca
5 min
Insalata di ravanelli e spinaci
15min
Contorno di peperoni al vapore
40 min
Pesce al vapore con verdure miste
1j 20 menit
Orata al sale
40 min
Curry di pesce kerala
30 min
Spezzatino di manzo su purea di sedano
Brak ocen
Orata in crosta di sale
35 Min