Urządzenia i Akcesoria
Ginger Fried Rice
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
8 portions
Składniki
-
boneless chicken thighs cut in cubes (2 cm)150 g
-
sesame oil plus 1 tbsp extra60 g
-
white pepper powder1 dash
-
light soy sauce plus 1 tsp extra20 g
-
garlic cloves4
-
fresh ginger cut in 3 cm cubes80 g
-
cooked rice (see tip)550 - 600 g
-
eggs lightly beaten2
-
chicken stock powder10 g
-
spring onions chopped, to garnish2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
126 mg
Białko
7 g
Kalorie
968 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambal Kangkung
10 min
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Hakka Yong Tau Foo Soup
1 godz. 20 min
Thai Coconut Lemongrass Chicken Soup
50 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Black Bean Pig's Tail Soup
2 godz. 20 min
Tomato-egg drop soup
20 min
Vegetarian Beehoon
25 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Buttermilk Chicken
1 godz. 10 min
Stir-fry Baby Bak Choy
10 min
Stir Fried French Beans
15 min