Urządzenia i Akcesoria
Ginger Fried Rice
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
8 portions
Składniki
-
boneless chicken thighs cut in cubes (2 cm)150 g
-
sesame oil plus 1 tbsp extra60 g
-
white pepper powder1 dash
-
light soy sauce plus 1 tsp extra20 g
-
garlic cloves4
-
fresh ginger cut in 3 cm cubes80 g
-
cooked rice (see tip)550 - 600 g
-
eggs lightly beaten2
-
chicken stock powder10 g
-
spring onions chopped, to garnish2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
126 mg
Białko
7 g
Kalorie
968 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Char Kway Teow
25 min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 min
Creamy Butter Milk Crabs
40 min
Tomato and mushroom spaghetti
30 min
Chicken Curry (Filipino Style)
35 min
Traditional Fried Rice
20 min
Lala Clam Soup Meehoon
1 godz. 15 min
Braised Beef Stew with Radish
2 godz. 25 min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min
Fast and Super Easy Noodles
15 min
Stir Fried French Beans
15 min