Urządzenia i Akcesoria
Red Thai Curry Paste
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 jar
Składniki
-
water50 g
-
dried chillies deseeded8
-
white peppercorns3 tsp
-
cumin seeds½ tsp
-
coriander seeds½ tsp
-
garlic cloves15
-
shallots60 g
-
fresh coriander roots only4 sprigs
-
fresh lemongrass white part only2 stalks
-
fresh galangal (lengkuas)20 g
-
kaffir lime zest only½
-
shrimp paste (belacan)10 g
-
salt10 g
-
cooking oil80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
4047 mg
Białko
24 g
Kalorie
5263 kJ /
1258 kcal
Tłuszcz
92 g
Błonnik
36 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
105 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Char siew sauce
10min
Sambal chilli
35min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50min
Mushroom Meat Sauce
50min
Sambal Belacan
10min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Dried Shrimp Sambal
55min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Beef Rendang
2h 30min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1h
Nasi Lemak
45min