Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g water
- 8 dried chillies, deseeded
- 3 tsp white peppercorns
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp coriander seeds
- 15 garlic cloves
- 60 g shallots
- 4 sprigs fresh coriander, roots only
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 20 g fresh galangal (lengkuas)
- ½ kaffir lime, zest only
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 10 g salt
- 80 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 5263 kJ / 1258 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 92 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 36 g
- Sód
- 4047 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dried Shrimp Sambal
55 Min
Tom Yum Paste
45min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1hod.
Roselle Payasam
35min
Mushroom Meat Sauce
50 min.
Sweet And Sour Condiment Sauce
40 min
Sambal chilli
35min
Achcharu (pickle)
48h 30 min
Tom Yum Paste
45min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 Min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2h 35 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min