Urządzenia i Akcesoria
Red Thai Curry Paste
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 jar
Składniki
-
water50 g
-
dried chillies deseeded8
-
white peppercorns3 tsp
-
cumin seeds½ tsp
-
coriander seeds½ tsp
-
garlic cloves15
-
shallots60 g
-
fresh coriander roots only4 sprigs
-
fresh lemongrass white part only2 stalks
-
fresh galangal (lengkuas)20 g
-
kaffir lime zest only½
-
shrimp paste (belacan)10 g
-
salt10 g
-
cooking oil80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
4047 mg
Białko
24 g
Kalorie
5263 kJ /
1258 kcal
Tłuszcz
92 g
Błonnik
36 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
105 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nasi Lemak
45 min
Shacha Sauce
1 godz. 10 min
Vegetarian Curry in Pumpkin Pot
50 min
Steamed Glutinous Rice With Mud Crab
1 godz. 30 min
Crispy Garlic Slices and Garlic Oil
20 min
Thai Green Curry Paste
10 min
Tom Yum Paste
45 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
1 godz. 10 min
Pumpkin Kaya
35 min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1 godz.
Tarka Dal
9 godz. 5 min