Red Thai Curry Paste

Red Thai Curry Paste

4.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 jar

Składniki

  • water
    50 g
  • dried chillies deseeded
    8
  • white peppercorns
    3 tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • coriander seeds
    ½ tsp
  • garlic cloves
    15
  • shallots
    60 g
  • fresh coriander roots only
    4 sprigs
  • fresh lemongrass white part only
    2 stalks
  • fresh galangal (lengkuas)
    20 g
  • kaffir lime zest only
    ½
  • shrimp paste (belacan)
    10 g
  • salt
    10 g
  • cooking oil
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 jar

Sód 4047 mg
Białko 24 g
Kalorie 5263 kJ / 1258 kcal
Tłuszcz 92 g
Błonnik 36 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 105 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...