Red Thai Curry Paste
TM6

Red Thai Curry Paste

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 50 g water
  • 8 dried chillies, deseeded
  • 3 tsp white peppercorns
  • ½ tsp cumin seeds
  • ½ tsp coriander seeds
  • 15 garlic cloves
  • 60 g shallots
  • 4 sprigs fresh coriander, roots only
  • 2 stalks fresh lemongrass, white part only
  • 20 g fresh galangal (lengkuas)
  • ½ kaffir lime, zest only
  • 10 g shrimp paste (belacan)
  • 10 g salt
  • 80 g cooking oil

Wartości odżywcze
na 1 jar
Kalorie
5263 kJ / 1258 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
105 g
Tłuszcz
92 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
36 g
Sód
4047 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy