Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalote
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 300 g d'asperges vertes, fines, parées et en morceaux (2 cm env.)
- 130 g de lardons (0.5 cm)
- 1 ½ c. à café de sel
- 700 g d'eau
- 350 g de pâte sèche, type farfalle (cuisson 12 min), d’excellente qualité
- 1 sachet de safran en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz Casimir
45 Min
Omelette aux courgettes
40min
Piccata de poulet sur ratatouille
40min
Ramequins aux épinards et aux œufs
35min
Émincé à la zurichoise
50min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Linguine à la carbonara de courgettes
30min
Polenta et ragoût de champignons
45 Min
Linguine saumon et vodka
20 Min
Cornettes à la viande hachée
30min
Gâteau à la crème
45 Min
Ragoût de bœuf
1 Std. 50 Min