Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g échalote
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 130 g de lardons (0.5 cm)
- 300 g d'asperges vertes, fines, parées et en morceaux (2 cm env.)
- 1 ½ c. à café de sel
- 700 g d'eau
- 350 g de pâte sèche, type farfalle (cuisson 12 min), d’excellente qualité
- 1 sachet de safran en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au thon
5 menit
Pennette safran et crevettes
30 min
Tortiglioni au poulet et olives noires
35 min
Salade de pommes de terre
8h 45min
Moutarde de Bénichon
40 min
Riz Casimir
45 min
Bucatini aux aubergines, tomates-cerises et cèpes
50min
Ragoût de bœuf
1 godz. 50 min
Gratin de cornettes
50min
Risotto aux épinards et asperges
40 min
Gâteau du Vully
2h 30min
Papet vaudois
55 min