Gâteau oignons-fromage

Gâteau oignons-fromage

4.7 46 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Le moule
  • de beurre pour graisser
    un peu
La pâte
  • de farine bise
    175 g
  • de beurre en morceaux (2 cm)
    80 g
  • de sel
    ¾ de c. à café
  • d'eau
    60 g
La garniture
  • de gruyère en morceaux (3 cm)
    150 g
  • d'oignons coupés en deux
    500 g
  • de beurre
    40 g
  • de crème entière
    200 g
  • œufs
    2
  • de thym, frais effeuillé
    5 brins
  • de sel
    1 c. à café
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    2 pincées
  • de poivre, moulu
    1 pincée
  • d'oignons (par ex. jaunes, rouges et échalotes), en rouelles (3 mm)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 805 kcal / 3342 kJ
Białko 21.6 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...