Gâteau oignons-fromage

Gâteau oignons-fromage

4.7 58 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Le moule
  • un peu de beurre pour graisser
La pâte
  • 175 g de farine bise
  • 80 g de beurre en morceaux (2 cm)
  • ¾ de c. à café de sel
  • 60 g d'eau
La garniture
  • 150 g de gruyère en morceaux (3 cm)
  • 500 g d'oignons coupés en deux
  • 40 g de beurre
  • 200 g de crème entière
  • 2 œufs
  • 5 brins de thym, frais effeuillé
  • 1 c. à café de sel
  • 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
  • 1 pincée de poivre, moulu
  • 100 g d'oignons (par ex. jaunes, rouges et échalotes), en rouelles (3 mm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21.6 g
Kalorie 3342 kJ / 805 kcal
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...