Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
2 portions

Składniki

Fermented red cabbage
  • red cabbage
    300 g
  • salt
    10 g
  • red wine
    200 g
  • sherry vinegar
    100 g
  • sumac
    1 pinch
  • black peppercorns
    2
  • star anise
    ¼ piece
  • clove
    1
  • dried bay leaf
    1
Celeriac purée
  • celeriac peeled, diced
    260 g
  • fresh milk
    130 g
  • double cream (48% fat)
    130 g
  • salt
    5 g
Roasted duck breast
  • water
    3300 g
  • salt
    150 g
  • duck breasts, with skin (approx. 200 g each, trimmed of excess fat)
    2
Finalisation
  • beetroot juice
    70 g
  • cold butter diced, cold
    60 g
  • cornflour (starch)
    10 g
  • water
    10 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 2 portions

Sód 64751.4 mg
Białko 83.2 g
Kalorie 7678.2 kJ / 1835.1 kcal
Tłuszcz 117.4 g
Błonnik 12.2 g
Tłuszcz nasycony 68.1 g
Węglowodany 79.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...