Lamb Varuval

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • boneless lamb leg cut in 2 cm cubes
    1000 g
  • turmeric powder
    2 ¾ tsp
  • ginger paste
    1 tbsp
  • salt adjust to taste
    2 ½ tsp
  • shallots cut in quarters
    100 g
  • garlic cloves
    8
  • fresh ginger
    40 g
  • dried chilli paste (cili boh)
    2 tsp
  • coconut oil
    150 g
  • curry leaves
    3
  • black mustard seeds
    ½ tsp
  • cardamom pods
    8
  • cloves
    3
  • star anise
    3
  • cinnamon sticks
    2
  • chilli powder
    1 tsp
  • meat curry powder
    1 tbsp
  • garam masala
    1 tbsp
  • fresh green chillies deseeded
    2
  • tomatoes cut in quarters
    2
  • dried chillies deseeded
    5
  • coriander leaves chopped
    2 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1073.8 mg
Białko 33.6 g
Kalorie 2683 kJ / 641.3 kcal
Tłuszcz 50.2 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 32.2 g
Węglowodany 15.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...