Urządzenia i Akcesoria
Lamb Varuval
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
boneless lamb leg cut in 2 cm cubes1000 g
-
turmeric powder2 ¾ tsp
-
ginger paste1 tbsp
-
salt adjust to taste2 ½ tsp
-
shallots cut in quarters100 g
-
garlic cloves8
-
fresh ginger40 g
-
dried chilli paste (cili boh)2 tsp
-
coconut oil150 g
-
curry leaves3
-
black mustard seeds½ tsp
-
cardamom pods8
-
cloves3
-
star anise3
-
cinnamon sticks2
-
chilli powder1 tsp
-
meat curry powder1 tbsp
-
garam masala1 tbsp
-
fresh green chillies deseeded2
-
tomatoes cut in quarters2
-
dried chillies deseeded5
-
coriander leaves chopped2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1073.8 mg
Białko
33.6 g
Kalorie
2683 kJ /
641.3 kcal
Tłuszcz
50.2 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
32.2 g
Węglowodany
15.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Slow-cooked lamb curry with cucumber mint couscous
9 godz.
Tomato Beef Casserole
40 min
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Mango Pomelo Sago
1 godz. 30 min
Singapore Curry Chicken Noodles
1 godz.
Demo Recipe 4 - Creamy Potato Soup
30 min
Furikake Seasoning
1 godz. 5 min
Kung Po Chicken (Dried Chilli Chicken)
1 godz.
Chapatis
1 godz.
Mee Soto
1 godz. 10 min
Mutton Peratal
1 godz. 25 min
Kam Heong Chicken
1 godz. 20 min