Bourbon Butter Basted Roast Turkey

Bourbon Butter Basted Roast Turkey

4.9 47 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 28 godz. 20 min
14 portions

Składniki

  • turkey (16.5-18 lb)
    1
  • brown sugar
    6 oz
  • sea salt
    3 oz
  • dried minced onions
    4 oz
  • dried chili flakes
    4 tbsp
  • fresh rosemary
    20 sprigs
  • dried bay leaves
    10
  • white pepper
    1 tbsp
  • black peppercorns
    3 tbsp
  • allspice berries
    3 tbsp
  • Chardonnay wine (Kendall Jackson Vintner's Reserve®) plus extra to serve
    1 bottle
  • oranges 1 quartered, plus 2 halved, to garnish, divided
    3
  • fresh thyme divided
    1 bunch
  • unsalted butter in pieces
    12 oz
  • bourbon
    10 oz
  • maple syrup
    4 oz
  • orange juice
    10 oz
  • pomegranate quartered, to garnish
    1
  • fresh bay leaves to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 696 kcal / 2912 kJ
Białko 104 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...