Lachs mit Brokkoli und Honig-Knoblauch-Sauce

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portion

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
    20 Gramm
  • Honig
    20 g
  • Senf
    20 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    1 gehäufter Teelöffel
    1 Gemüsebrühwürfel (für 0,5 l)
  • Süßkartoffeln geschält, gewürfelt (1,5 cm)
    400 g
    400 g Kartoffeln, geschält, gewürfelt (1,5 cm)
  • Brokkoliröschen in Stücken (3 cm)
    400 g
  • Lachsfilets frisch, mit Haut (4 Stück)
    800 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    3 - 4 Prisen
  • Feta zerbröselt
    150 g
  • Chiliflocken, getrocknet
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2373 mg
Białko 57 g
Kalorie 3165 kJ / 757 kcal
Tłuszcz 46 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...