Fischsteaks an Tomatensauce mit Kartoffeln

Fischsteaks an Tomatensauce mit Kartoffeln

4.8 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Kartoffeln in Stücken (3-4 cm)
    800 g
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Hechtsteaks (à 120 - 200 g)
    6
    6 weiβe Fischfilets, (z.B. Barsch, à 120 - 200 g)
  • Salz nach Geschmack
    2 TL
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Möhren in Stücken
    100 g
  • Weißwein (optional)
    50 g
  • Tomaten in Stücken
    400 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Wasser
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 302 kcal / 1269 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...