Roasted Chicken with Vegetables in Cider Sauce

3.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • olive oil plus extra for greasing and drizzling
    30 g
  • salt
    2 tsp
  • dried Provençal herbs
    3 tbsp
  • lemon juice
    20 g
  • whole chicken cleaned (approx. 1500-2000 g)
    1
  • water
    400 g
  • cider
    100 g
  • carrots cut in chunks
    200 g
  • sweet potatoes cut in chunks (2 cm)
    350 g
  • potatoes skin on, cleaned, cut in slices (1 cm)
    600 g
  • pumpkin cut in pieces
    200 g
  • zucchinis skin on, cut in chunks (2 cm)
    300 g
  • red onions cut in slices
    300 g
  • red capsicums cut in 1 cm strips
    300 g
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1202.2 mg
Białko 47.4 g
Kalorie 3192 kJ / 762.9 kcal
Tłuszcz 42.7 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Węglowodany 46.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...