Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 30 g shallots
- 10 g fresh ginger
- 3 coriander roots, with 2 cm stems
- 50 g ghee
- 100 g tomato purée
- 100 g carrots, cut in 2 cm strips
- 300 g tomatoes, cut in cubes (5 cm)
- 200 g fresh shiitake mushrooms, stems removed and cut in slices
- 1 tbsp chicken stock powder
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 700 g water
- 500 g parboiled basmati rice, rinsed
- 1 sprig fresh coriander, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2151 kJ / 514 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 610 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Tofu stew
30 min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15min
Mushroom Stir-Fry
55 min
Mapo Tofu
35min
Lemongrass Tempeh
1h 15min
Asian vegetable soup with tofu
1h 30 min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min