Thai Fish Curry

Thai Fish Curry

4.8 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • dried bird's eye chilies small
    3
  • dried red chilies (Thai), large, to taste
    4 - 8
  • garlic cloves
    ½ oz
  • fresh lemongrass
    ½ oz
  • shrimp paste
    ½ oz
  • fresh kaffir lime leaves
    4
  • cilantro leaves and tender stems, plus extra to garnish
    ½ oz
  • water divided
    24 oz
  • fish sauce divided
    2 oz
  • Chilean sea bass skin removed, cut into 6 oz fillets
    24 oz
    24 oz white fish fillets, skin removed, cut into 6 oz fillets
  • coconut oil plus extra to grease Varoma
    ½ oz
  • palm sugar
    1 oz
  • coconut cream (approx. 13.5 oz)
    1 can

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 24 g
Kalorie 1674 kJ / 400 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...