Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dried bird's eye chilies, small
- 4 - 8 dried red chilies (Thai), large, to taste
- ½ oz garlic cloves
- ½ oz fresh lemongrass
- ½ oz shrimp paste
- 4 fresh kaffir lime leaves
- ½ oz cilantro, leaves and tender stems, plus extra to garnish
- 24 oz water, divided
- 2 oz fish sauce, divided
-
24
oz Chilean sea bass, skin removed, cut into 6 oz fillets
lub 24 oz white fish fillets, skin removed, cut into 6 oz fillets - ½ oz coconut oil, plus extra to grease Varoma
- 1 oz palm sugar
- 1 can coconut cream (approx. 13.5 oz)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1674 kJ / 400 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fragrant Chicken Curry
1h
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30min
Asian Steamed Side of Salmon
1 godz. 45 min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25min
Salmon with Ginger Tomato Sauce
40min
Lemongrass Chicken Soup
50min
Beef Jungle Curry
1h
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h
Steamed Whole Fish
45min
Moroccan Lamb and Eggplant with Couscous
1h 10min
Smoked Salmon Lemon Pasta
35min