Roast Turkey with Creamy Pancetta, Lemon and Herb Stuffing

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Turkey preparation
  • turkey (5-6 kg, to serve 8-10 people)
    1
Creamy pancetta, lemon and herb stuffing
  • lemons thin peelings of skin only
    2
  • fresh rosemary leaves only
    3 sprigs
  • fresh thyme leaves only
    6 sprigs
  • pancetta cut in pieces
    80 g
  • mascarpone cheese chilled
    150 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • onion cut in quarters
    1
  • dried bay leaves
    5
  • white wine
    175 g
  • water
    175 g
Roasting
  • pigs in blankets (opcjonalnie)
    20

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1106.5 mg
Białko 116.8 g
Kalorie 3849 kJ / 919.9 kcal
Tłuszcz 42.4 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Węglowodany 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...