Urządzenia i Akcesoria
Sambal Udang Petai
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 bahagian
Składniki
-
bawang kecil80 g
-
bawang putih4
-
buah keras5
-
belacan dibakar20 g
-
cili kering dibilas, direndam dan dibuang biji10
-
minyak masak40 g
-
bawang besar (lebih kurang 1 biji bawang besar), dipotong nipis100 g
-
petai dikupas, dibelah dua, dibuang teras100 g
-
garam1 cubit
-
gula20 g
-
udang bersaiz sederhana dikupas kulit dan dibuang urat200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 bahagian
Sód
633.7 mg
Białko
17.7 g
Kalorie
1355.6 kJ /
324 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
30.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Saumon gravlax
60 godz. 30 min
Ryba po grecku
45 min
Ryba po kaszubsku
30 min
Fischcurry
45 min
Salmón y arroz basmati en salsa cremosa de eneldo
40 min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min
Saumon en croûte feuilletée au citron
1 godz. 30 min
Τσιπούρες με πατάτες και σάλτσα ντομάτας
1 godz.
Lotte vapeur façon tajine
1 godz. 45 min
Lotte et crevettes à l'américaine
1 godz. 15 min
Pepata di cozze
55 min
Salada de polvo
1 godz. 30 min