Sambal Udang Petai

Sambal Udang Petai

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 bahagian

Składniki

  • bawang kecil
    80 g
  • bawang putih
    4
  • buah keras
    5
  • belacan dibakar
    20 g
  • cili kering dibilas, direndam dan dibuang biji
    10
  • minyak masak
    40 g
  • bawang besar (lebih kurang 1 biji bawang besar), dipotong nipis
    100 g
  • petai dikupas, dibelah dua, dibuang teras
    100 g
  • garam
    1 cubit
  • gula
    20 g
  • udang bersaiz sederhana dikupas kulit dan dibuang urat
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bahagian

Sód 633.7 mg
Białko 17.7 g
Kalorie 1355.6 kJ / 324 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 30.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie