Arroz de marisco del senyoret (Cocción de arroz)

4.3 170 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 raciones

Składniki

  • de aceite de oliva
    85 g
  • diente de ajo en laminas
    3
  • de calamares frescos en trozos de 2 cm
    300 g
  • gambones crudos enteros
    8
  • de vino blanco
    200 g
  • de agua
    350 g
  • de mejillones frescos limpios medianos
    500 g
  • de cebolla en trozos de 2 cm
    200 g
  • de pimentón
    1 cucharadita
  • de hebras de azafrán
    1 - 2 pellizcos
  • de colorante alimentario
    ½ cucharadita
  • de tomate triturado en conserva
    50 g
  • de pulpa de pimiento choricero
    1 cucharadita
  • de arroz de grano redondo
    300 g
  • de sal
    1 - 2 pellizcos

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 571 kcal / 2387 kJ
Białko 24.6 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 63.6 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 501.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...