Mussels Mariniere

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • cooking oil
    20 g
    20 g olive oil
  • leek white parts only, cut in slices (1 cm)
    170 - 200 g
  • dry white wine
    250 g
  • water
    200 g
  • dried bay leaf
    1
  • fresh thyme leaves only
    2 sprigs
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    2 - 3 pinches
  • fresh mussels, cleaned
    800 - 1000 g
  • fresh parsley chopped, to garnish
  • lemon cut in quarters, to drizzle
  • baguette cut in slices, to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 948.7 mg
Białko 27.6 g
Kalorie 1326.4 kJ / 317 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 16.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...