Poulpe rôti, gnocchi aux poivrons et sauce mojo verde

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

La sauce mojo verde
  • 2 gousses d'ail
  • 20 brins de coriandre fraîche équeutés
  • 1 c. à café de sel
  • 150 g d'huile d'olive
  • 15 g de vinaigre
Le poulpe rôti
  • 1300 g d'eau (voir conseil)
  • 1 feuille de laurier, sèche
  • 50 g d'oignon (en un seul morceau)
  • 800 - 1200 g de poulpe surgelé préalablement décongelé (voir conseil)
  • 500 g de gnocchis
  • 200 g de poivrons jaunes taillés en lanières (1 cm)
  • 300 g de poivrons rouges taillés en lanières (1 cm)
  • feuille de coriandre fraîche pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1363.2 mg
Białko 42.2 g
Kalorie 3546 kJ / 847 kcal
Tłuszcz 50.2 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 59.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...