Risotto aux fruits de mer au Gochujang

Risotto aux fruits de mer au Gochujang

4.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de gochujang (pâte de piment coréenne)
    30 g
  • d'huile de sésame
    20 g
  • de parmesan
    40 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • de mascarpone
    150 g
  • d'eau
    1350 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    300 g
  • de scampis crus, décortiqués
    150 g
  • de filet de poisson, avec peau ou sans peau en morceaux (3 x 3 cm)
    150 g
  • de champignons shiitake frais en tranches (5 mm)
    150 g
  • échalote coupée en deux
    1
  • de riz risotto (par ex. : Baldo, Carnaroli, Arborio)
    320 g
  • de vin blanc
    50 g
  • de pâte de bouillon de légumes
    1 c. à soupe
  • de graines de sésame grillées (noir)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 814.9 kcal / 3409.6 kJ
Białko 35.8 g
Tłuszcz 39.1 g
Węglowodany 77 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Sód 1603.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...