Dal à la courge

Dal à la courge

4.6 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en quatre
    150 g
  • gousses d'ail
    3
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de courge butternut pelée, épépinée, en dés (1½ cm)
    500 g
  • de lentilles, sèches noires, (beluga, cuisson 20 minutes)
    200 g
  • de purée d'amande blanche (clair)
    30 g
  • de concentré de tomate
    20 g
  • de curry en poudre (doux)
    2 c. à soupe
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • d'eau
    750 g
  • de coriandre, fraîche feuilles
    arrachées et grossièrement hachées
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 359.3 kcal / 1503.4 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 55.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...