Keto Roast Turkey with Pancetta, Lemon and Herb Cream

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
10 portions

Składniki

Preparing the Turkey
  • turkey thawed, (14-16 lbs, to serve 8-10 people)
    1
Lemon Herb Cream
  • lemon thin peel only, no white pith, plus extra to garnish
    1
  • rosemary, fresh leaves only, plus extra to garnish
    2 - 3 sprigs
  • thyme, fresh leaves only, plus extra to garnish
    6 sprigs
  • pancetta diced
    85 g
  • garlic clove
    1
  • mascarpone
    140 g
  • salt to taste
    ½ tsp
  • black pepper, ground to taste
    ¼ tsp
  • butter, unsalted diced (2.5 cm/1 in.)
    225 g
Prepping the Turkey
  • onion quartered
    1
  • garlic bulb cut in half
    1
  • bay leaf, dried (opcjonalnie)
    5
    5 bay leaf, fresh
Roasting
  • rosemary, fresh to garnish
  • thyme leaf, fresh to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 908.8 mg
Białko 93.9 g
Kalorie 3710.3 kJ / 886.8 kcal
Tłuszcz 52 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 22.9 g
Węglowodany 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...