Urządzenia i Akcesoria
Nasi Kerabu (Blue Pea Rice)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
Vegetable salad
-
cabbage thickest part of the core removed, cut in wedges that fit through feeder tube250 g
-
long beans cut in 15 cm length100 g
-
fresh coriander leaves only, finely cut3 sprigs
-
Thai basil, fresh leaves only, finely cut2 sprigs
-
laksa leaf thinly sliced1 stalk
-
kaffir lime leaves thinly sliced3
-
torch lily (bunga kantan) thinly sliced2
-
fresh lemongrass white part only, thinly sliced1 stalk
Chilli sauce
-
bird's eye chillies (cili padi)10
-
garlic cloves2
-
vinegar60 g
-
sugar1 tbsp
-
salt1 tsp
Spicy gravy
-
dried chillies soaked in hot water to soften3
-
shallots60 g
-
garlic clove1
-
fresh ginger5 g
-
water120 g
-
cooking oil10 g
-
coconut milk400 g
-
dried tamarind piece (asam keping)1
-
fresh lemongrass white part only, smashed2 stalks
-
budu (anchovy fish sauce)2 tbsp
-
sugar2 tsp
-
salt adjust to taste1 pinch
Blue pea rice
-
water600 g
-
hot water200 g
-
blue clitoria flowers (bunga telang) fresh or dried, lightly rinsed10 g
-
Basmati rice rinsed400 g
-
pandan leaves tied into knots3
-
banana leaf (opcjonalnie) trimmed and cut in pieces (10 cm x 10 cm)1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
839 mg
Białko
9 g
Kalorie
1572 kJ /
376 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
79 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kek Batik Indulgence
24 godz. 45 min
Cheesekut
24 godz. 10 min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min
Masala Squid
25 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Tom Yum Goong
30 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1 godz. 30 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Curry Mee
30 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min