Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 fresh red chillies, cut into halves, deseeded
- 5 garlic cloves (see tips)
- 15 kaffir lime leaves, deveined
- 50 g fresh ginger, cut into slices (0.5 cm)
- 40 g fresh galangal (lengkuas)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 150 g shallots
- 3 tbsp raw sugar
- 20 g shrimp paste (belacan) (opcjonalnie)
- 20 g fresh coriander, roots included
- 2 torch lilies (bunga kantan), buds only
- 15 dried chillies, deseeded (see tips), soaked to soften
- 50 g cooking oil
- 2 tbsp fish sauce
- 50 g lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 770 kJ / 184 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 353 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toasted Peanuts
20min
Nyonya Spice Paste
15min
Tom Yum Paste
45min
Thai Green Curry Paste
10min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Homemade Pandan Kaya
55min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Homemade Soy Milk
35min
Nyonya Spice Paste
15min
Homemade chicken stock powder
1h 35min
Soy milk
24 godz. 30 min