
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 fresh red chillies cut into halves, deseeded
- 5 garlic cloves (see tips)
- 15 kaffir lime leaves deveined
- 50 g fresh ginger cut into slices (0.5 cm)
- 40 g fresh galangal (lengkuas)
- 2 stalks fresh lemongrass white part only
- 150 g shallots
- 3 tbsp raw sugar
- 20 g shrimp paste (belacan) (opcjonalnie)
- 20 g fresh coriander roots included
- 2 torch lilies (bunga kantan) buds only
- 15 dried chillies deseeded (see tips), soaked to soften
- 50 g cooking oil
- 2 tbsp fish sauce
- 50 g lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 184 kcal / 770 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 353 mg