Urządzenia i Akcesoria
Paal Appam
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
4 portions
Składniki
-
white rice rinsed, soaked for at least 3 hours200 g
-
shredded coconut60 g
-
cooked rice50 g
-
sugar2 tbsp
-
salt¼ tsp
-
water230 g
-
baking soda½ tsp
-
coconut milk30 g
Sweetened coconut milk
-
rice flour1 tbsp
-
sugar3 tbsp
-
coconut milk200 g
-
salt1 pinch
-
ground cardamom1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
354 mg
Białko
6 g
Kalorie
1910 kJ /
457 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon rasam
40 min
Pepper rasam
15 min
Puri
35 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Rasam
20 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Sambal Brinjal
40 min
Vegetable Sambar
35 min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4 godz. 40 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Sambal Tumis
1 godz. 10 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min