Urządzenia i Akcesoria
Buttermilk Chicken
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
-
boneless chicken thighs cut in small pieces800 g
-
cornflour (starch) plus extra 1 tbsp80 g
-
salt1 ½ tsp
-
white pepper powder1 tsp
-
paprika powder1 tsp
-
curry powder1 tsp
-
garlic powder½ tsp
-
cooking oil1000 g
-
garlic cloves2
-
unsalted butter50 g
-
bird's eye chilli (chilli padi) thinly sliced5
-
curry leaves2 sprigs
-
evaporated milk240 g
-
water200 g
-
chicken stock powder homemade or storebought1 tsp
-
sugar½ tsp
-
water2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
565.7 mg
Białko
23.5 g
Kalorie
5586.8 kJ /
1335.3 kcal
Tłuszcz
137.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
23.5 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambal Kangkung
10 min
Hand Ripped Cabbage
20 min
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Creamy Butter Milk Crabs
40 min
Singapore Chilli Crab
50 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Char Kway Teow
25 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1 godz. 30 min
Fast and Super Easy Noodles
15 min
Kam Heong Chicken
1 godz. 20 min