Buttermilk Chicken

4.8 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions

Składniki

  • boneless chicken thighs cut in small pieces
    800 g
  • cornflour (starch) plus extra 1 tbsp
    80 g
  • salt
    1 ½ tsp
  • white pepper powder
    1 tsp
  • paprika powder
    1 tsp
  • curry powder
    1 tsp
  • garlic powder
    ½ tsp
  • cooking oil
    1000 g
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter
    50 g
  • bird's eye chilli (chilli padi) thinly sliced
    5
  • curry leaves
    2 sprigs
  • evaporated milk
    240 g
  • water
    200 g
  • chicken stock powder homemade or storebought
    1 tsp
  • sugar
    ½ tsp
  • water
    2 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 565.7 mg
Białko 23.5 g
Kalorie 5586.8 kJ / 1335.3 kcal
Tłuszcz 137.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 23.5 g
Węglowodany 16.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...