Bouillon de poulet infusé au curcuma et au gingembre

Bouillon de poulet infusé au curcuma et au gingembre

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 ounce

Składniki

  • 2 c. à thé d'huile d'olive
  • 1 oignon coupée en quatre
  • 1 carotte coupée en morceaux (2,5 cm)
  • 60 g de céleri coupée en morceaux (2,5 cm)
  • 15 g de curcuma frais ( 2,5 cm) non pelés et coupés en tranches
  • 1 carcasse de poulet cuit ou crue (voir Conseils)
  • 15 g de gingembre frais (environ 2,5 cm) non pelés et coupés en tranches
  • 1 c. à thé de sel de mer
  • 1200 g d'eau
  • 1 c. à thé de vinaigre de cidre de pomme

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 5 ounce

Sód 392.8 mg
Białko 12.6 g
Kalorie 1311.7 kJ / 313.5 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...