Bouillon de poulet infusé au curcuma et au gingembre

Bouillon de poulet infusé au curcuma et au gingembre

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 ounce

Składniki

  • d'huile d'olive
    2 c. à thé
  • oignon coupée en quatre
    1
  • carotte coupée en morceaux (2,5 cm)
    1
  • de céleri coupée en morceaux (2,5 cm)
    60 g
  • de curcuma frais ( 2,5 cm) non pelés et coupés en tranches
    15 g
  • carcasse de poulet cuit ou crue (voir Conseils)
    1
  • de gingembre frais (environ 2,5 cm) non pelés et coupés en tranches
    15 g
  • de sel de mer
    1 c. à thé
  • d'eau
    1200 g
  • de vinaigre de cidre de pomme
    1 c. à thé

Wartości odżywcze na 5 ounce

Kalorie 313.5 kcal / 1311.7 kJ
Białko 12.6 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 7.8 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 392.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...