Gâteau aux Pommes et à la Citrouille avec flocons d'Avoine

Gâteau aux Pommes et à la Citrouille avec flocons d'Avoine

4.9 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 morceau/part

Składniki

Gâteau
  • 300 g de chair de potiron butternut, épluchée, coupée en morceaux
  • 200 g pomme (tout type) coupés en quartiers, sans le cœur
  • 150 g de flocons d'avoine
  • 100 g raisin sec
  • 1 c. à café de cannelle, moulue
  • ½ c. à café de noix de muscade moulue
  • 1 pincée de clou de girofle, moulu
  • 380 g de sucre brun
  • 5 œufs
  • 150 g d'huile végétale
  • 200 g de farine de blé
  • 1 c. à café de bicarbonate de soude
Glacis
  • 240 g de sucre
  • 50 g de margarine
  • 60 g de fromage frais à tartiner
  • 10 g jus de citron
  • 50 g de noix de pécan hachées, rôties

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Białko 6 g
Kalorie 1781 kJ / 426 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...