Salade de lentilles rouges et de protéines

3.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 10 g de persil frais
  • 1500 g d'eau
  • 1 c. à café bombée de pâte de bouillon de légumes
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • 400 g de lentilles rouges séchées
  • 200 g de concombre de jardin
  • 300 g de tomates
  • 10 g de menthe fraîche
  • 10 g de basilic
  • 30 g d'échalote coupée en deux
  • 300 g de skyr
  • 1 - 1 ½ c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 10 g de jus de citron
  • ¾ c. à café de piment en poudre
  • 100 g de feta émiettée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1168 mg
Białko 37 g
Kalorie 2081 kJ / 497 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 12.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...