Muffins à la patate douce et aux noix

Muffins à la patate douce et aux noix

4.6 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 morceaux

Składniki

  • 70 g de noix décortiquées
  • 300 g d'eau
  • 270 g de patates douces pelées, en morceaux (2-3 cm)
  • du beurre pour le moule
  • 280 g de farine de blé et un peu plus pour le moule
  • 90 g de sucre
  • 100 g de sucre brun et un peu plus pour saupoudrer
  • 110 g de lait
  • 135 g d'huile végétale
  • 3 œufs
  • 10 g de levure chimique
  • ¾ c. à café de sel
  • ½ c. à café de noix de muscade moulue
  • 2 c. à café de cannelle en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 246.8 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 1362 kJ / 325.5 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 39.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...