Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de noix de cajou crues
- 995 g d'eau, séparée 200 g + 795 g
- 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 956.8 kJ / 228.7 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 13 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lait de cajou et coco
10 min
Mélange d'épices à steak de Montréal
5 min
Crème glacée à l'érable au lait d'amandes
13 Std. 20 Min
Ricotta de noix de macadam (Matthew Kenney)
8 godz. 30 min
Lait de cajou et coco (Métrique)
10 min
Lait de chanvre (Métrique)
10 min
Smoothie vert (TM6 Metric)
5 min
Riz au jasmin à la coriandre et à la lime
35 Min
Gruau d'avoine épointée
35 Min
Lait D'Avoine (Métrique)
1h 10 min
Gruau à l'érable avec pommes et bleuets
20 min
Lait d’amandes (Métrique)
1j 20 menit