Salmorejo (Soupe froide aux tomates)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 portion

Składniki

  • 140 g d'huile d'olive vierge extra
  • 4 œufs durs
  • 100 g jambon serrano coupée en morceaux
  • 1 - 2 gousses d'ail
  • 995 g de tomates mûres coupée en morceaux
  • 1 c. à thé de sel
  • 140 g de chapelure blanc (du pain de campagne)
  • 30 g de vinaigre xérès

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1050 mg
Białko 12.7 g
Kalorie 1690.9 kJ / 404.1 kcal
Tłuszcz 28.9 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 23.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...