Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone

Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone

4.4 10 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 31 godz.
10 porcji

Składniki

Lody mascarpone
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    500 g
  • mleka skondensowanego, słodzonego schłodzonego
    200 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    400 g
Lody jagodowe
  • jagód, mrożonych
    150 g
    150 g borówek amerykańskich, mrożonych (patrz wariant)
  • cukru pudru
    20 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • bez grubo pokruszonych (patrz wskazówka)
    30 g
  • jadalny zamsz w sprayu (opcjonalnie) biały, do dekoracji
  • jagody, liofilizowane (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 399.7 kcal / 1672.4 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 20.4 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 20.3 g
Sód 194 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...