Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
TM5 TM6

Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone

4.3 (8 ocen)

Składniki

Lody mascarpone

  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 200 g mleka skondensowanego, słodzonego, schłodzonego
  • 400 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki

Lody jagodowe

  • 150 g jagód, mrożonych
    lub 150 g borówek amerykańskich, mrożonych (patrz wariant)
  • 20 g cukru pudru
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 g bez, grubo pokruszonych (patrz wskazówka)
  • jadalny zamsz w sprayu, biały, do dekoracji (opcjonalnie)
  • jagody, liofilizowane, do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1672.4 kJ / 399.7 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
20.4 g
Tłuszcz
34 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Błonnik
0.4 g
Sód
194 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy