
Urządzenia i Akcesoria
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 31 godz.
10 porcji
Składniki
Lody mascarpone
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki500 g
-
mleka skondensowanego, słodzonego schłodzonego200 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki400 g
Lody jagodowe
-
jagód, mrożonych150 g
-
cukru pudru20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
bez grubo pokruszonych (patrz wskazówka)30 g
-
jadalny zamsz w sprayu (opcjonalnie) biały, do dekoracji
-
jagody, liofilizowane (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
399.7 kcal /
1672.4 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
20.4 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Sód
194 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska