
Urządzenia i Akcesoria
Piernik choinka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
9 kawałków
Składniki
Piernik
-
100 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 jajko, rozmiar L
-
150 g mleka w temp. pokojowej
-
10 g miodu płynnego
-
20 g powideł śliwkowych
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
160 g mąki pszennej
-
120 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
60 g bakalii mieszanych (np. żurawiny, skórki pomarańczowej, posiekanych orzechów)
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
261.8 kcal /
1095.4 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
44.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
60.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER IV/2023
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Ciasto wiosenna stokrotka
50 min
Piernik z kawą zbożową
3 godz. 20 min
Pomarańczowe ciasto choinka
15 godz. 40 min
Mazurek bakaliowy
2 godz. 40 min
Wielkanocny baranek z makiem
2 godz. 15 min
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.
Drożdżowa choinka z białym makiem
1 godz. 50 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Szybki piernik
1 godz. 30 min