Urządzenia i Akcesoria
Piernik choinka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
9 kawałków
Składniki
Piernik
-
100 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 jajko, rozmiar L
-
150 g mleka w temp. pokojowej
-
10 g miodu płynnego
-
20 g powideł śliwkowych
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
160 g mąki pszennej
-
120 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka korzenna przyprawa do piernika
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
60 g bakalii mieszanych (np. żurawiny, skórki pomarańczowej, posiekanych orzechów)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
60.8 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
1095.4 kJ /
261.8 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
44.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER IV/2023
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Ciasto wiosenna stokrotka
50 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 godz.
Pomarańczowe ciasto choinka
15 godz. 40 min
Placki z tartych ziemniaków (TM6, TM7)
45 min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 godz. 20 min
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
1 godz. 45 min
Piernik z Varomy
1 godz. 40 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 godz. 10 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Piernik świąteczny
99 godz. 30 min