Spätzle met Asperges en Daslook Roomsaus

4.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portie

Składniki

Asperges
  • olie
    20 g
  • asperges, groen schoongemaakt, in diagonale stukken gesneden (3 cm)
    250 g
  • pijnboompitten
    30 g
Daslook roomsaus en montage
  • verse daslook grof gehakt
    20 g
  • uien gehalveerd
    100 g
  • olie
    20 g
  • bloem
    10 g
  • water
    300 g
  • groentebouillonpasta
    1 volle tl
    1 kubus groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
  • zout plus extra voor kruiden
    ½ theelepel
  • zwarte peper, gemalen plus extra voor kruiden
    ¼ theelepel
  • verse spätzle (eierpasta)
    500 g
  • rode paprika's ontpit
    200 g
  • room, elk type (van koemelk)
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 324 mg
Białko 21 g
Kalorie 3451 kJ / 825 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 106 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...