Aardappelsoep met curry
TM6

Aardappelsoep met curry

4.8 (6 ocen)

Składniki

Aardappelen schillen

  • 700 g bloemige aardappelen, ongeschild (passend in de opening van het mengbeker deksel)
  • 600 g water

Aardappelsoep met curry

  • 120 g uien, gehalveerd
  • 120 g wortelen, in stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g olijfolie
  • 200 g baconblokjes (opcjonalnie)
  • 1 el currypoeder
  • 800 g water
  • 2 tl groentebouillonpasta
    lub 2 tl kippenbouillonpasta
  • 1 gedroogd laurierblad
  • 1 el gedroogde marjolein
  • 3 pimentbessen (opcjonalnie)
  • 1 el Dijon mosterd
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl zout
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 60 - 80 g room, min. 30% vet
    lub 80 - 100 g kokosmelk, uit blik
  • verse peterseliebladeren, grof gehakt, om te bestrooien
  • brood, in plakjes gesneden, om op te dienen (opcjonalnie)
  • room, min. 30% vet, om te besprenkelen

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1227.3 kJ / 293.4 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
37.7 g
Tłuszcz
14.7 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
6.3 g
Sód
674 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy