Riz méditerranéen aux fruits de mer

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • de moules fraîches, préalablement nettoyées et dégraissées
    400 g
  • d'oignons coupés en deux
    160 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile d'olive
    40 g
  • de calamars crus, congelés, décongelés
    200 g
  • de mélange de poivrons (p.ex. rouges, verts), en morceaux (3 cm)
    200 g
  • de vin blanc
    150 g
  • de tomates pelées en dés, en boîte
    400 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de filaments de safran (0,1 g)
    2 pincées
  • d'eau
    210 g
  • de fond de volaille en pâte maison
    ½ c. à café
    ½ cube de bouillon de poule (pour 0.5 l)
  • de riz blanc, grain court (16-18 minutes de cuisson)
    350 g
  • de crevettes roses, crues et non décortiquées
    100 g
  • citron en tranches (wedges), pour servir
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 377 kcal / 1593 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...