Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de pommes de terre, coupées en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
- 100 g de Gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 gousse d'ail
- 400 - 500 g de crème, min. 30% M.G.
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée poivre moulu
- 1 pincée de noix de muscade moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1327.4 kJ / 317 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 289.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau vapeur marbré
1 Std. 30 Min
Parmigiana courgettes et pommes de terre (TM6)
1h 15min
Couronne glacée meringue-framboise
Brak ocen
Cabillaud mijoté à l'italienne avec pommes de terre vapeur
50 min
Galettes de pommes de terre farcies aux champignons
1 Std.
Caramel de base
25 Min
Gnocchi à la sauce tomate, salade de brocoli - Sorbet aux fruits
35 Min
Galette des Rois à la frangipane
50 min
Glace à la vanille
12h
Cake framboise-pistache
4h 35min
Macarons lapins de Pâques
48h
Pizza au bleu, bacon croustillant, poires, miel et noix
3 godz. 35 min