Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de pommes de terre, coupées en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 gousse d'ail
- 400 - 500 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 c. à thé de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1327.4 kJ / 317 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 289.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain toupie rapide
40 min
Salade de concombre et vinaigrette à l’aneth (TM6)
15min
Salade de haricots verts aux pommes de terre et vinaigrette de légumes
50 menit
Expérience culinaire
2j
Haricots verts à l'ail et au gingembre
20 min
Ail et oignons légèrement rissolés (200 g)
20 min
Sauce à pizza
35 Min
Riz étuvé aux champignons et aux herbes
1j
Pommes de terre rôties au romarin et à l'ail
1h 10 min
Sauce vinaigrette Dijon et érable
15min
Gratin de pommes de terre (TM6)
1h 10 min
Vinaigrette citronnée
5 min