Tarte au chocolat et ganache au chocolat

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 tranches

Składniki

La pâte
  • de chocolat noir extrafin, 70% de cacao en petits morceaux
    200 g
  • de farine de blé
    250 g
  • de poudre à lever
    1 paquet
  • de cacao en poudre non sucré (tout type)
    25 g
  • d'eau
    100 g
  • de sucre de canne complet
    180 g
  • de sucre en poudre
    180 g
  • œufs
    3
  • de crème acidulée, toutes sortes
    80 g
La ganache au chocolat
  • de chocolat noir extrafin, 70% de cacao en petits morceaux
    250 g
  • de beurre mou, en morceaux
    250 g
  • de sucre glace
    250 g

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 726.7 kcal / 3040.7 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 44.2 g
Węglowodany 78.6 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 26.7 g
Sód 283.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...