Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- ½ bouquet d'origan frais, effeuillé
- 20 g d'huile d'olive
- 1 conserve de tomates concassées (de 800 g)
- 300 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre
- 350 g de pâtes sèches (risoni)
- 200 g de feta, émiettée
- 80 g d'olives vertes et noires, dénoyautées, en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2402 kJ / 571 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Ragoût de pommes de terre et de champignons
1h
Lasagnes aux lentilles
1h 15min
Risotto à la tomate et burrata
30 min
Paccheri sauce à la ricotta de brebis
20 min
Gratin de gnocchis au poireau
50 min
Risotto alle cinque P
30 min
One pot de riz à la tomate
30 min
Quick Indian Butter Chicken
45 min
Risotto au citron et épinards
30 min
Potée de riz à la courge
50 min
Rigatoni et sauce aux poivrons
30 min
Pâtes au four rapides
55 min