![One pot à la grecque One pot à la grecque](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/957c99ce6d2b700da9339aced0a26c3d/Derivates/71262da0e81958f71fea809dbb8c50452d30979a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- ½ bouquet d'origan frais, effeuillé
- 20 g d'huile d'olive
- 1 conserve de tomates concassées (de 800 g)
- 300 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre
- 350 g de pâtes sèches (risoni)
- 200 g de feta, émiettée
- 80 g d'olives vertes et noires, dénoyautées, en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2402 kJ / 571 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux tomates séchées et pesto de basilic
30 Min
Quick Indian Butter Chicken
45 Min
Risotto au citron et épinards
30 Min
Lasagnes aux lentilles
1h 15 min
Poulet miel-citron vert et riz créole
40 min
Risotto alle cinque P
30 Min
Pâtes au four rapides
55 min
One pot de riz à la tomate
30 Min
Rigatoni et sauce aux poivrons
30 Min
One-Pot-Pasta au jambon
25 Min
Gratin de gnocchis au poireau
50 Min
Risotto à la tomate et burrata
30 Min