Pizza neapolitańska

4.2 5 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
3 porcje

Składniki

  • 580 g wody
  • 5 g drożdży świeżych
  • 540 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia i skropienia
  • 30 g soku z cytryny
    30 g octu
  • 300 - 330 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 3 kulki sera mozzarella di Bufala (375 g łącznie), pokrojonego w plastry i odciśniętego na papierowych ręcznikach
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1354.3 mg
Białko 25.9 g
Kalorie 3227.9 kJ / 771.5 kcal
Tłuszcz 12.6 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 144.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...