Kremówka w pucharkach

Kremówka w pucharkach

4.8 5 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
5 porcji

Składniki

Krem budyniowy
  • 250 g mleka
  • 35 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 35 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
Pieczenie ciasta francuskiego
  • 100 g ciasta francuskiego
Bita śmietana
  • 1 łyżeczka żelatyny w proszku
  • 3 łyżki wody
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
  • 230 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 10 g cukru pudru
Przełożenie deseru
  • cukier puder do oprószenia
  • owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) np. borówki amerykańskie, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 129 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 1494.9 kJ / 357.3 kcal
Tłuszcz 26.3 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Węglowodany 26.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...