
Urządzenia i Akcesoria
Deser piña colada
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
10 porcji
Składniki
-
wiórków kokosowych40 g
-
herbatników100 g
-
masła miękkiego30 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówkimiarka400 g
-
cukru pudru30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
fixu do bitej śmietany (opcjonalnie)1 opakowanie
-
ananasa, świeżego pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość ananasa ze skórką do dekoracji200 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
wody4 łyżki
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki250 g
-
mleczka kokosowego100 g
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.8 kcal /
1936.4 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
39.3 g
Węglowodany
23.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
24.6 g
Sód
213 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska