Deser piña colada

Deser piña colada

4.1 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
10 porcji

Składniki

  • wiórków kokosowych
    40 g
  • herbatników
    100 g
  • masła miękkiego
    30 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówkimiarka
    400 g
  • cukru pudru
    30 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • fixu do bitej śmietany (opcjonalnie)
    1 opakowanie
  • ananasa, świeżego pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość ananasa ze skórką do dekoracji
    200 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    50 g
  • wody
    4 łyżki
  • żelatyny w proszku
    2 łyżeczki
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    250 g
  • mleczka kokosowego
    100 g
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 462.8 kcal / 1936.4 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 39.3 g
Węglowodany 23.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 24.6 g
Sód 213 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...