Urządzenia i Akcesoria
Deser piña colada
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
10 porcji
Składniki
-
40 g wiórków kokosowych
-
100 g herbatników
-
30 g masła miękkiego
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówkimiarka
-
30 g cukru pudru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 opakowanie fixu do bitej śmietany (opcjonalnie)
-
200 g ananasa, świeżego pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość ananasa ze skórką do dekoracji
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 łyżki wody
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
100 g mleczka kokosowego
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
213 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1936.4 kJ /
462.8 kcal
Tłuszcz
39.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
24.6 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 Min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 Min
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 Min
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 Min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 Min
Malinowe wyspy
9 Std.
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 Std. 15 Min
Cytrynowe cake pops
4 Std. 30 Min
Deser Czarny Las w szklankach
45 Min
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1 Std. 15 Min
Sernik jagodowy
12 Std. 15 Min
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 Std. 15 Min