Pikantna cielęcina z papryką

4.0 7 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 25 g cebuli przekrojonej na pół
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 50 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczkę soli
  • 5 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 szczyptę suszonych płatków chili
  • 250 g cielęciny w plastrach, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wariant)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 692.8 mg
Białko 26.6 g
Kalorie 1121.2 kJ / 268 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...