Baked Eggs on Spiralized Vegetables

Baked Eggs on Spiralized Vegetables

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • zucchinis cut in pieces that fit through feeder tube
    400 - 450 g
  • sweet potatoes peeled, cut in pieces that fit through feeder tube
    200 - 250 g
  • salt to sprinkle, plus extra for seasoning
    ½ tsp
  • water
  • yellow onions cut in halves
    80 g
  • fresh basil leaves only, plus extra for garnishing
    2 sprigs
  • fresh button mushrooms cut in slices
    100 g
  • olive oil plus 3 tbsp for coating
    10 g
  • harissa sauce
    ½ - 1 tsp
  • eggs
    4
  • red chilli flakes to sprinkle
  • ground black pepper to season

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 259.7 kcal / 1086.5 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 17.6 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 403.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...